. . .

NEDERO


columnist / schrijft en leest / soms grappig, vaak niet / soms lief, vaak niet / dertiger en happy single, soms niet

Voyeurisme 2.0

Vroeger was voyeurisme heerlijk plat, kijken naar anderen die elkaar zwaar aan het uitwonen zijn. Het had een pure seksuele betekenis, loeren naar hoeren of iets van dien orde. Maar sinds een aantal jaar loeren we niet alleen meer naar hoeren, nee er is een nieuwe vorm van voyeurisme bijgekomen; social-media. Van een afstandje, al dan niet stiekem, kijken naar andermans privéleven. Het hogere doel daarvan ontgaat mij overigens een beetje, bij voyeurisme 1.0 was het nog duidelijk geiligheid. Desalniettemin zal ik eerlijk toegeven: ik ben een echte voyeurist 2.0. Mijn neiging tot voyeurisme 2.0 voer ik uit op Twitter, daar kan ik redelijk anoniem lezen wat anderen bezighoudt en er komt een breed scala aan emoties voorbij. Heerlijk! Daarbij heb ik ook de ruimte om zelf van alles en nog wat te scanderen. Een podium dat ik daadwerkelijk nodig heb, anders wordt mijn directe omgeving doodziek van de verbale kots die ik over hun uitstort. Zo ook van de week.

Afgelopen week zag ik verschillende berichten voorbijkomen van een, in mijn ogen, ietwat viezig oud mannetje. De berichten waren gericht aan een jongere dame, die, naar wat uiteindelijk bleek, geheel niet gediend was van de bemoeienis van het viezige oude mannetje. In de eerste instantie zag ik het voorbijkomen en schonk ik er geen aandacht aan, tot de berichten van de desbetreffende vieze oude man steeds meer in mijn time-line voorkwamen. Ik kon mijn voyeuristische aard niet meer bedwingen en ben er eens goed voor gaan zitten. Naast dat ik alle berichten van de viezige oude man naar voren haalde, ben ik ook gaan kijken naar de berichten van de jongere dame. Al snel werd mij duidelijk wat er aan de hand was. De jongedame in kwestie heeft een relatie, wat voor soort dat relatie ook mag zijn, met een andere twitteraar. Het  vieze oude mannetje is het daar niet mee eens, want hij zegt: de andere twitteraar is een #slijmbal en slijmballen zijn van het ergste soort. De jongedame geeft duidelijk aan bij het vieze oude mannetje, dat zij niet wil dat hij zich ergens mee bemoeit, maar hij laat zich niet weerhouden. Hij blijft haar stalken via Twitter en fulmineren dat zij moest stoppen met de andere twitteraar. Naar verluidt loopt het zelfs zo hoog op dat er over een weer bedreigd wordt via privé berichten. Aangifte wordt gedaan, volgens het huiliehuilie tweetje van het vieze oude mannetje. Later wordt die bewering toch weer ingetrokken, hetzelfde geldt voor de dreigtweet dat hij stopt met Twitter omdat hij het niet meer aankan, of iets van dien aard.

Tot het moment van de belofte dat hij stopt met Twitter, sloeg ik deze fantastische soap alleen maar gade van een afstandje zoals een rechtgeaarde voyeurist 2.0 betaamt. Toen hij vervolgens toch nog weer terug kwam op Twitter om door te gaan met het stalken van de jongedame, kon ik mij niet meer stil houden. Natuurlijk had ik hem uit mijn time-line kunnen smijten, maar laten we wel wezen, als een vrouw op straat lastig wordt gevallen door een viezig oud mannetje, kijken we ook de andere kant niet op. Het vieze oude mannetje, alias @jwkuyt, bleek echter niet gediend van mijn reprimande. Ik, als "FOK-dammetje", moest maar een beetje verhaaltjes gaan schrijven, maar zich niet met hem bemoeien.

Gisteren vertelde ik aan mijn trouwe volgers dat zij een keer mochten beslissen waarover ik zou oreren, Jan Willem Kuyt uit Amsterdam diende zich duidelijk aan. Dus zoals beloofd @jwkuyt; hier de column over vieze ouwe mannetjes die geen NEE begrijpen, bah bah.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe blogs en de mogelijkheid tot reageren op deze website!

Twitter
.

Voordeel (234x60)
Columns
.

Blogs