. . .

NEDERO


columnist / schrijft en leest / soms grappig, vaak niet / soms lief, vaak niet / dertiger en happy single, soms niet

Beatrix en rammelende eierstokken

Ben je druk met je website bezig, wil je vanavond heel stoer je webshop gaan onthullen… Komt het nieuws binnen dat vanavond de koningin haar aftreden gaat aankondigen. Gaat mijn momentje zo effe in rook op!

Mijn huishomo is een giga koningshuis fan, hoe anders kun je ook verwachten van een homo. Hij is in alle staten en loopt door de woonkamer als een kip zonder kop. Met hoge verwachtingsvolle stem, vertelt hij alle feitjes en weetjes die hij kent over het koningshuis. De televisie moet natuurlijk direct op een van de publieke zenders, want ze zullen nu al wel een en ander uitzenden. En ja hoor.. al vanaf vijf uur is de NOS al bezig met een programma rondom de koningin.

Vreemd genoeg, terwijl ik eigenlijk nooit enig iets met het koningshuis heb gehad, zit ik nu toch heel aandachtig naar de televisie te loeren. Bij een compilatie met stukjes over de koningin tijdens rampen, word ik zelfs even emotioneel.

Nu kan dat natuurlijk komen omdat ik overmand word door rammelende eierstokken, deze periodes heb ik soms. Over het algemeen ben ik niet van de vrouwelijke emoties, huilen en dat soort nonsens, laten we dat even voorop stellen. Maar sinds ik de dertig onlangs gepasseerd ben, heb ik last van dat soort gekke vrouwelijke onzin. Bij schattige baby’s word ik emotioneel en volgens mij hoor ik dan ook een ratelend geluid vanuit mijn onderbuik komen. Duidelijk dus, ik ben zo’n trieste kinderloze dertiger geworden die ook zo nodig een gezin wil. Begrijp me niet verkeerd, dat is niet iets wat mij totaal overmand en op dagelijkse basis de boventoon voert hoor, dat dan weer niet. Maar soms, steekt het de kop op.. en volgens mij heb ik daar vandaag last van.

Wellicht ben ik daarom een soort van geraakt door de spanning rondom het mogelijke aftreden van de koningin.

Mijn huishomo is nog steeds in alle staten en kakelt maar door over de koningin, volgens mij heeft hij niet door dat ik hier een blog aan het schrijven ben. Hij blijft maar roepen dat wij er bij moeten zijn als Willem gekroond gaat worden. Ik knik hem toe en maak bemoedigende geluiden als: hmmhmm, ja schat, gaan we doen, tuurlijk we regelen een hotel, hmmhmm.

Stiekem moet ik toegeven, door zijn enthousiasme en mijn emotionele bui van vandaag, raak ik zelf ook best een beetje enthousiast en gespannen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe blogs en de mogelijkheid tot reageren op deze website!

Twitter
.

Voordeel (234x60)
Columns
.

Blogs