. . .

NEDERO


columnist / schrijft en leest / soms grappig, vaak niet / soms lief, vaak niet / dertiger en happy single, soms niet

Roemer is een lul

Gatverdamme, wat heb ik een pesthumeur. Badr Hari is niets vergeleken met mijn agressieve humeur. Wat zeg ik, Badr Hari is de ideale schoonzoon in verhouding tot mijn gedachtegang op dit moment. Het liefst maai ik iedereen nu neer. Andre Breivik zou jaloers zijn op mijn daadkrachtige en meedogenloze actie. Ik haat momenteel iedereen met een passie en eigenlijk vind ik, maar dit even terzijde, Roemer een enorme lul!

Zit al uren naar mijn scherm te staren en er komt geen letter uit mijn toetsenbord. Zoals ik al zei, ik heb een pesthumeur en ik heb nergens zin in. Natuurlijk zou ik mijn ongezouten mening kunnen geven over Roemer, maar dat hoort dan wel gefundeerd te zijn. Daar moet ik onderzoek voor doen en ook dit kan mij geenszins bekoren. Misschien moet ik ook wel gewoon doen waar ik zin in heb en eens lekker zeiken over Emile de SP-prutser. Ben ik het ook kwijt en kan ik misschien daarna weer normaal doen.

Dus niet terzijde, Roemer is een lul, Roemer is met uitroepteken een slappe zak! Hij had een grote smoel met betrekking tot de boete die betaald moet worden, wanneer we het begrotingstekort van drie procent overstijgen. Laat ik hem even citeren: ''De overheid moet de zaak weer aan het draaien krijgen. Dan moet ik een belachelijke boete gaan betalen als het tekort groter is dan drie procent? Over my dead body''. Lees je de woorden, de krachtige woorden, over my dead body! Dacht ik eerst nog dat de man ballen had gekregen, zie ik dat hij nog geen vierentwintig uur later zijn woorden nuanceert, of eigenlijk hij trekt ze gewoon weer in. Met gedraai en gekonkel weet hij het volgende er uit te persen om de andere politieke mutsen maar niet voor het hoofd te stoten; 'Als die boete er wel komt, ben ik ervan overtuigd dat heel Nederland en heel Europa vinden dat we hem niet hoeven te betalen'. Maar in het uiterste geval zou hij hem wel betalen. Nou vriendelijke vriend, betaal hem dan maar lekker uit je eigen zak. Je kunt niet eerst iets heel populistisch in de ruimte schreeuwen en vervolgens jouw kiezers toch voor de boete op laten draaien. Het doet me denken aan wat Bakellende ooit over Woutertje Bos zei, Wouter Bos was een draaikont. Nou Emile Roemer, jij kan er ook wat van. Je draait je eerste ‘statement’ zoals je dat later zelf noemde terug, vervolgens ga je draaien over het draaien. Of nee, je doet het niet eens zelf, je spant Leijten voor je karretje om goed te praten wat jij fout deed.

En nu ik toch bezig ben, Van Hearsma Buma is ook een populistische stemmingmaker. Was het CDA eerst nog heftig voor de langstudeerboete, komt hij tijdens het eerste verkiezingsdebat voor studenten in Utrecht met de opmerkelijke, maar nogal doorzichtige, verkiezingsstunt door te zeggen dat het CDA de langstudeerboete laat vallen. God wat makkelijk Buma, denk je zo aan wat extra stemmen te komen onder de studenten en hun ouders? En wat is je oplossing hier dan voor? Het lijkt er niet echt op dat je het partijprogramma hebt aangepast, je noemt het zelfs een compromis, niet echt een CDA standpunt. Dus wat je eigenlijk wil zeggen is, ik wil nu jullie stem met mijn populistische praatjes, maar als ik straks aan de macht ben kunnen jullie in de stront zakken en grijp ik toch terug naar het CDA standpunt. Ook jij doet dus heerlijk mee aan het draaien binnen de politiek.

Nu zit ik na te denken over die boete voor langstudeerders en het valt me op, dat er eerst een wet is aangenomen onder een bepaalde druk van het CDA, waar nu niemand meer wat voor voelt. Je zou kunnen denken dat dit dan teruggedraaid kan worden. De meerderheid is zo als nu blijkt tegen deze maatregel, maar zo werkt het kennelijk toch niet. Zijlstra de staatssecretaris is namelijk niet van plan dit terug te draaien, “Wetgeving is wetgeving en dat verandert niet omdat de heer Buma iets in een debat heeft geroepen”. Volgens mij gaat hier iets volledig mis, was het algemeen belang niet van hogere rangorde dan de mening van een staatssecretaris? Zeg Zijlstra, vertel mij eens, ben jij vroeger zo gepest dat je nu geil wordt van deze macht. Dat je nu eindelijk eens wat te zeggen hebt? Geloof niet dat je helemaal begrijpt dat je je frustraties uit het verleden niet moet botvieren op je positie van nu. Daarvoor ga je maar in therapie en vertel je de therapeut maar hoe erg je het vindt dat er nooit iemand naar je luisterde.

Het gevoel van misselijkheid bekruipt mij als ik bedenk hoeveel er wordt gekonkeld voor stemmen en hoe veel mannen en vrouwen in de politiek zitten vanwege de macht. Allemaal trieste figuren die geil worden van de aandacht en het heerlijk vinden om de baas te spelen. Ze hebben helemaal geen oog voor het landsbelang, totaal geen oog voor wat het beste is voor ons. Totale megalomane egotripperij daar in Den Haag. Om te kotsen zo misselijkmakend.

Deze keer stem ik blanco en spuug ik op de politieke prutsers in Den Haag. Of misschien vraag ik Badr Hari samen met Andre Breivik en mij de politiek in te gaan, om ons verkiesbaar te stellen voor de Tweede Kamer.

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe blogs en de mogelijkheid tot reageren op deze website!

Twitter
.

Voordeel (234x60)
Columns
.

Blogs